Skyddande elektromagnetiskt fält

Skimming är något vi kan läsa om lite titt som tätt. Att kopiera över uppgifterna från ett kontokort, inpasseringskort och liknande är tyvärr lätt, med rätt utrustning. Hur går det att minimera riskerna att själv bli utsatt då? Genom att placera ett skyddskort likt detta i sin plånbok. Dess elektromagnetiska fält sänder ut en störningssignal så NFC-läsare störs. Skyddskortet ska placeras mellan dina andra kort då skyddsfältet täcker totalt 2 cm på varje sida. Det betyder att om plånboken är tjock så kan flera kort behövas för att skydda dem alla.

Julklappen ger du till den som är rädd att bli utsatt för skimming. Det är bättre att skydda sig för mycket än för lite. Speciellt våra äldre har en oro för att bli “kapad” och då kan ett RFID-skydd även fungera som en lugnande julklapp.

Om dessa kort är en relativt ny teknik så vill vi också slå ett slag för ett julklappstips med gammal teknik. Vädervarnare i snygga format är både snyggt att matcha med inredningen och ett spännande (och gammalmodigt) sätt att förutspå hur vädret ska bli.

  • Att lägga ett RFID-skydd bland sina kort minskar risken för att bli utsatt för skimming.
  • En julklapp som kan fungera som en lugnande faktor att ens uppgifter ska bli kapade av krafter som vill utnyttja dem.
  • Passar att ge till alla som har många kort av diverse slag som kontokort, passerkort eller presentkort.

Bra utbud av RFID-julklappar finns hos;