Fixa egen öl adventskalender 2024

Så börjar vi närma oss julen 2024, en tid av glädje, gemenskap och… öl? Ja, du hörde rätt! Om du letar efter den perfekta adventskalendern som passar alla åldrar (över 18 år, såklart), då är en ölkalender 2024 det självklara valet. Låt oss dyka ner i varför denna öl adventskalender är den ultimata gåvan som kommer att få både gamla farfar och den yngre generationen att höja sina glas i en skål för julen.

För det första, vem älskar inte en god öl? Oavsett om du är en expert som kan skilja mellan en IPA och en Stout eller någon som bara njuter av en kall en efter en lång dag, har en öl julkalender något för alla. Varje dag fram till julafton får du möjligheten att upptäcka en ny, spännande ölsort. Det är som en smakresa runt världen, men du behöver inte ens lämna ditt vardagsrum!

Nu, låt oss prata om farfar. Han har sett många jular och har förmodligen fått alla tänkbara julklappar under solen. Men en ölkalender? Det är något som kommer att få honom att le som ett barn igen. Och för den yngre generationen, som kanske är trötta på de traditionella chokladkalendrarna, är en öl adventskalender en fräsch och modern twist som garanterat kommer att imponera.

Men det är inte bara ölen som gör denna kalender speciell. Det är också den spänning och förväntan som byggs upp när du öppnar en ny lucka varje dag. Och kom igen, vem skulle inte vilja starta dagen med en liten överraskning? Speciellt när den överraskningen är en flaska öl!

Så, om du letar efter den perfekta adventskalendern som kommer att förgylla din jul, då är en ölkalender 2024 det självklara valet. Julklappen tycker definitivt att det är dags att skippa de tråkiga, förutsägbara kalendrarna och istället välja något som verkligen sprider julglädje. Och kom ihåg, en öl om dagen håller tristessen borta… eller hur det nu var.

Skål för en fantastisk jul 2024!

Handla öl julkalender 2024 online

Julklappen har alltid som mål att guide till dig rätt sak, oavsett om det handlar om ölkalender, julklappar eller något helt annat. Nedanstående butiker tycker vi är bäst när det kommer till öl julkalendrar att göra själv. Vårt tips är att besöka allihopa för att upptäck vart du kan handla 2024 års ölkalender, till billigast pris just nu.

Ölkalender 2023 - Gör egen öl adventskalender - Julkalender för vuxna

Första butiken du surfar in till för att hitta en bra öl julkalender där du själv stoppar i ölen. Dom har dessutom många andra kartonger för att skapa en egen dryckeskalender 2024 såsom vinkalender, proseccokalender och energidryckskalener för att endast nämna några.

Ölkalender - Adventskalender med ölflaskor

Vilken design på ölkalender gillar du bäst? Här finns en orange öl julkalender som verkligen kommer pigga upp i advent. Priset är detsamma som det tidigare tipset på öl adventskalender, alltså 200 kr.

Frågor & Svar – Så skapas en öl adventskalender

Hos Julklappen förstår vi att adventskalendern är en av julens mest älskade traditioner, en daglig dos av förväntan och glädje som räknar ner till den stora dagen. Det är därför vi strävar efter att vara den ledande sajten när det kommer till tips på ölkalender 2024 och alla andra typer av julkalendrar. Vi vet att det inte bara är barn som ser fram emot att öppna en lucka varje dag, vuxna behöver också lite magi i vardagen. Och vad kan vara mer magiskt än en ölkalender som erbjuder en ny smakupplevelse varje dag? Vi har gjort det till vår mission att erbjuda de mest kreativa och spännande kalenderalternativen, oavsett om du är en ölentusiast eller föredrar något annat. Så när du tänker på julkalendrar, tänk på Julklappen. Vi är här för att göra din december lite mer underbar, en lucka i taget.


Vilka typer av kartonger är bäst lämpade för att skapa en egen öl adventskalender?

När du ska skapa din egen öl adventskalender är det viktigt att välja en kartong som är både hållbar och rymlig. En dubbelwell-kartong är ofta det bästa valet, eftersom den kan hantera vikten av 24 flaskor eller burkar. Kartongen bör också ha en inre avdelare för att hålla varje öl på plats och förhindra att de kolliderar med varandra. Det är också en bra idé att välja en kartong med en öppningsbar lucka för varje dag, så att du kan skapa en riktig adventskalender-upplevelse.


Hur kan man dekorera sin ölkalender-kartong för att göra den mer festlig och i linje med jultemat?

För att göra din ölkalender mer festlig kan du använda juliga dekorationer som snöflingor, stjärnor eller till och med små julgranar. Använd färgglada markörer, klistermärken eller till och med tyg för att skapa en unik design. Du kan också använda stenciler för att måla siffror på varje lucka, vilket gör det enklare att räkna ner till julafton.


Vad bör man tänka på när det gäller storlek och hållbarhet för kartongen, speciellt med tanke på vikten av 24 flaskor eller burkar?

Storlek och hållbarhet är kritiska faktorer när du väljer en kartong för din öl adventskalender. Kartongen bör vara tillräckligt stor för att rymma 24 flaskor eller burkar, samtidigt som den bör vara tillverkad av tjock, högkvalitativ papp som kan stödja vikten. Se till att kartongen har starka sidor och botten för att förhindra att den kollapsar under vikten av ölen.


Finns det färdiga mallar eller DIY-kit för att skapa en egen öl julkalender?

Ja, det finns flera onlinebutiker och hantverksaffärer som erbjuder färdiga mallar eller DIY-kit för att skapa en egen öl julkalender. Dessa kit inkluderar ofta en förmonterad kartong, inre avdelare och ibland även dekorativa element. Detta är ett utmärkt alternativ för de som inte har tid eller färdigheter att bygga en från grunden men fortfarande vill ha en personlig touch. Detta alternativ är just vad vi fokuserar på här på sidan. Att köpa en färdig kartong för att göra en egen öl julkalender 2024 kommer spara dig en hel del tid, och är dessutom rätt så billig.


Hur kan man säkert förpacka ölen i kartongen för att undvika spill och skador?

För att säkert förpacka ölen i din öl adventskalender, bör du använda inre avdelare som håller varje flaska eller burk på plats. Detta förhindrar att de kolliderar med varandra och minskar risken för spill och skador. Du kan också använda bubbelplast eller papper för att ge extra skydd. Se till att varje öl är ordentligt förseglad och att kartongen är tillräckligt stark för att hålla vikten. Detta kommer att säkerställa att din öl adventskalender förblir intakt fram till julafton.


Hur kan man bäst organisera de olika ölsorterna i adventskalendern?

När det kommer till att organisera ölsorterna i din egen öl adventskalender, är det viktigt att tänka på variation och överraskningsmoment. Du kan välja att organisera ölen efter styrka, smakprofil eller ursprungsland. En annan idé är att inkludera en blandning av både ljusa och mörka öler, eller kanske några exotiska sorter för de mer äventyrliga. Om du känner mottagaren väl, kan du också inkludera deras favoritöl på speciella dagar som helger eller den sista luckan.


Vilka är de bästa platserna att förvara en öl adventskalender för att bevara ölets kvalitet?

För att bevara ölets kvalitet är det viktigt att förvara din öl adventskalender på en sval och mörk plats. Undvik att placera den i direkt solljus eller nära värmekällor, eftersom detta kan påverka ölets smak negativt. Källaren är ofta en bra plats, men om det inte är möjligt, kan en sval och mörk garderob också fungera. Kom ihåg att olika ölsorter har olika förvaringskrav, så det kan vara en god idé att göra lite research om de specifika sorterna i din kalender.


Hur kan man göra en öl adventskalender mer personlig, till exempel genom att inkludera handskrivna noter eller små gåvor?

Att göra din öl adventskalender personlig kan ta upplevelsen till en helt ny nivå. Inkludera handskrivna noter med varje öl som beskriver varför du valde just den sorten eller någon rolig anekdot som relaterar till ölet. Du kan också lägga till små gåvor som ölöppnare, underlägg eller till och med snacks som passar bra med öl. Detta ger inte bara en personlig touch, utan skapar också en mer minnesvärd och engagerande upplevelse för mottagaren.


Systembolaget – Där starkölen till julkalendern inhandlas

När det kommer till ölkalendrar är det många som direkt tänker på Systembolaget, Sveriges monopol på alkoholförsäljning. Men visste du att det faktiskt finns fler alternativ än att bara gå till Systembolaget för att hitta din perfekta ölkalender 2024? Visst, Systembolaget har ett brett sortiment och du kan lita på att ölen du köper där är av hög kvalitet. Men det finns också andra vägar att gå.

För det första, om du är en riktig ölentusiast, varför inte överväga att göra din egen ölkalender? Det ger dig möjligheten att verkligen skräddarsy upplevelsen och inkludera dina favoritbryggerier eller kanske några exotiska sorter som du alltid har velat prova. Det är också ett utmärkt sätt att stödja mindre, lokala bryggerier som kanske inte finns i Systembolagets sortiment.

För det andra, det finns flera onlinebutiker som specialiserar sig på just ölkalendrar. Dessa kan erbjuda unika sorter och teman som du inte skulle kunna hitta på Systembolaget. Och låt oss inte glömma den bekvämlighet som kommer med att få din ölkalender levererad direkt till din dörr!

Men om du fortfarande är inställd på att Systembolaget är vägen att gå, ingen fara. De brukar ha ett par olika alternativ varje år, och du kan alltid lita på att du får en kvalitetsprodukt. Men kom ihåg, dessa kalendrar tenderar att sälja slut snabbt, så det gäller att vara ute i god tid.

Oavsett var du väljer att köpa din ölkalender för 2024, är det viktigaste att du hittar en som passar just dig. Och vem vet, kanske blir det en ny årlig tradition? Cheers!

Ölkalender - Stor guide med tips på bra öl julkalendrar

Steg för steg guide – Så skapar du en helt egen ölkalender 2024

Att skapa en egen ölkalender är inte bara en fantastisk presentidé, det är också en rolig och kreativ process som låter dig dyka djupt in i ölvärlden. Med en hemmagjord ölkalender får du chansen att personligen välja varje flaska eller burk, vilket gör det till en mycket mer meningsfull nedräkning till jul. Oavsett om du är en ölentusiast som vill utforska nya smaker eller någon som letar efter den perfekta presenten till en ölälskare i ditt liv, är en DIY-ölkalender 2024 det ultimata sättet att göra december lite mer spännande. Följ vår steg-för-steg guide och upptäck hur enkelt och roligt det kan vara att skapa din egen ölkalender. Låt oss börja!

Steg 1: Planering

Innan du ens sätter foten i en butik, ta dig tid att planera vilka ölsorter du vill inkludera i din ölkalender. Detta är inte bara en fråga om personlig smak, utan också en möjlighet att utforska ölvärlden. Kanske vill du ha en blandning av lager, ale, stouts och IPAs? Eller kanske en tematisk kalender med bara belgiska ölsorter? Skriv ner dina idéer och gör lite research för att se vilka öl som är tillgängliga i din närhet.

Steg 2: Inköp av öl

När du har en plan, är det dags att göra inköpen. Ta med din lista och besök ditt lokala Systembolaget eller en specialiserad ölbutik. Om du har svårt att hitta alla ölsorter på din lista, fråga personalen för rekommendationer. De kan ofta föreslå liknande alternativ.

Steg 3: Skaffa en kartong

För att hålla alla dina öl på plats behöver du en robust kartong. Du kan antingen återanvända en gammal kartong eller köpa en specialdesignad ölkalenderkartong online. Se till att kartongen är tillräckligt stor för att rymma alla dina flaskor eller burkar.

Steg 4: Markera luckor

Använd en linjal och en penna för att noggrant markera varje “lucka” på kartongens yta. Numrera dem från 1 till 24 för att hålla ordning. Detta steget kräver en stadig hand och lite tålamod för att få allt att se snyggt ut.

Steg 5: Skär ut luckor

Använd en vass hobbykniv för att skära ut tre sidor av varje lucka. Lämna den fjärde sidan oskuren så att den fungerar som en “gångjärn”. Var försiktig så att du inte skär dig eller skadar kartongen.

Steg 6: Placera ölen

Nu kommer det roliga! Placera varje flaska eller burk i en egen lucka. Var noga med att blanda dem väl så att det blir en överraskning varje dag. Om du har öl med olika alkoholhalt, kanske du vill sprida ut dem jämnt genom kalendern.

Steg 7: Dekorera

Nu när alla öl är på plats, är det dags att göra din ölkalender lite mer festlig. Använd färg, glitter, eller andra juldekorationer för att pryda kartongen. Du kan även lägga till etiketter med små ledtrådar eller roliga fakta om varje öl.

Steg 8: Försegla

För att hålla allt på plats och förhindra tidiga öppningar, använd tejp eller lim för att försegla luckorna. Dubbelkolla att allt sitter ordentligt innan du går vidare till nästa steg.

Steg 9: Förvara kallt

Eftersom öl är bäst när den är kall, se till att förvara din färdiga ölkalender på en sval plats. Det kan vara i en källare, ett kylskåp eller ett annat kallt utrymme. Kom ihåg att vissa ölsorter har olika förvaringskrav, så läs etiketterna noga.

Steg 10: Njut!

När första december äntligen rullar runt, är det dags att börja njuta av din ölkalender. Öppna en lucka varje dag och upptäck en ny, spännande öl. Det är en perfekt nedräkning till jul och en fantastisk månad fylld med god öl väntar!

Och se där, din egen och helt personliga ölkalender är nu färdig att njutas av! Hoppas det blir första advent väldigt snabbt nu, inte sant?

Känns fortfarande in en kalender med öl helt rätt så se gärna flera hundra tips på bra adventskalendrar 2023 på sidan där vi samlar alla kalendrar.

Sprid gärna sidan om öl julkalendrar

Sidan uppdaterades 10 maj 2024