Allt om årets hetaste julklapp

Årets julklapp 2022

Årets julklapp 2022 – Hemstickat plagg

Vill du ge bort årets julklapp 2022? Då är det bara sätta igång och sticka ett plagg. Vinnaren som utsågs till årets julklapp 2022 är: Det hemstickade plagget!

En bra grej med egen produktion såklart, men åter igen ett val av julklapp som inte känns speciellt aktuella enligt oss på julklappen.se. För det är väl ytterst få som faktiskt kommer ta fram nålarna och sticka en halsduk? Hur som helst så gäller det att skaffa garn och nålar om du önskar överraska någon med årets julklapp 2022. Hemstickat plagg kan ju dessutom vara så mycket. Allt från handledsvärmare till en värmande tröja att mysa i under den kalla vintern.

Årets julklapp 2021 – Evenemansbiljett

Om vi ska lyssna på HUI, som utser årets officiella julklapp 2021, så är det en evenemangsbiljett vi ska ge bort i år. Rösterna om utmärkelsen var speciellt smart går isär. En del påpekar att den rådande pandemin som ökat kraftig i vinter går emot att vi ska ge bort en evenemangsbiljett i julklapp. Andra tycker att det är exakt det vi längtat efter, eftersom det varit högst begränsat med evenemang sista tiden.

Kommer du ge bort årets julklapp 2021? Kolla in butikerna nedan som har en hel del intressanta biljetter!

LÄS OM ALLA ÅRETS JULKLAPPAR PÅ 2000-TALET

ÅRETS VINNARE SÅ FORT DEN BLI KÄND

GUIDEN TILL ÅRETS JULKLAPP 2021

Köp årets julklapp 2020 – Stormkök

Hade du tänk och ge bort förra årets julklapp stormkök? Då är det någon av nedanstående butiker som gäller! Alla har ett bra utbud av stormkök i varierande prisklasser. Många tänker säkert på kris och elände när vi tänker på stormköket. Årets julklapp 2020 kan även fungera som en motivationshöjare att faktiskt ta sig ut i skogen och laga mat. Det är en liten tröskel att ta sig över men efter ett tag kommer de flesta märka att det är skapligt enkelt att laga mat med stormkök.

Besök flera olika butiker för att hitta det bästa priset på årets julklapp. Flera av stormköken säljs hos flera återförsäljare, så det kan löna sig att jämföra.

Sajtens bästa tips på julklappar – Året 2022

Årets julklapp 2022 har fått sin vinnare stormköket. Vi på julklappen har dock mängder av bra julklappstips. På topplistan hamnar alla julklappar som känns lite extra bra för tillfället. Prylar, upplevelser och andra nyttigheter som vi bakom sajten valt ut som årets bästa julklappar 2022. Ser du ett tips du gillar?

Förra årets julklapp – Mobillåda för mindre mobiltid

Dåtidens årets julklapp blev utsedda av en anledning och passar minst lika bra att ge bort 2020. Önskas årets julklapp 2019 så är det en mobillåda som gäller. Lådan där mobilerna vilar blev vinnande när handelns utredningsinstitut utsåg årets trendigaste julklapp den 20 november 2019. Kanske passar någon av lådorna här nedan som julklapp? Tänk på att en mobillåda kan vara vilken låda som helst. Att dekorera en skolåda är en möjlighet för att ge bort en personlig årets julklapp.

2020-05-06T12:08:51+02:00
Mobillåda med rfdi skydd

Mobillåda med RFID-skydd

En mobillåda som mer känns som en mobilkasse. Utrustad med RFID-skydd som kopplar bort mobilerna på riktigt då påsen ger skydd mot signaler. Rymmer upp till 8 st mobiler.

2019-11-26T02:31:08+02:00
Mobillåda för matdags årets julklapp 2019

Mobillåda för middagen

När vi äter... så låt mobilen vila här! Så lyder texten på den här vackra mobillådan som vi antar kommer vara julklappen som många ger bort i och med att lådan blev årets julklapp 2019.

2019-11-26T02:31:43+02:00
mobillåda stora bokstäver

Mobillåda i trä

Årets julklapp 2019 blev mobillådan och den här stilrena varianten i trä kostar endast 99 kronor. Ett tips är att klippa till i god tid då efterfrågan kommer bli stor.

2020-02-10T13:14:20+02:00
Julklappstips på telefonfängelse

Telefonfängelse

Markera att under julen ska ni umgås och inte glo på telefonen. Ett roligt sätt att ge din familj en liten pik.

Årets julklapp 2019

Årets julklapp 2019 är mobillådan. Det är en låda där mobilen kan vila medans vi gör annat än att scrolla runt på nätet, Instagram och Facebook. En paus från mobilen så att säga.

Julklappen som sticker ut lite extra för året är såklart årets julklapp 2019. Det är HUI Research som under hela året har bevakat vad de tror flest svenskar skulle önska sig i julklapp. Till grund ligger omvärldsfaktorer och nya trender för året. Årets julklapp över en månad innan julafton den 24 december, så du kan vara lugn att tillfällen att shoppa den här aktuella julklappen kommer infinna sig.

De senaste åren har julklappen för året blivit ett hett samtalsämne. Fjolårets julklapp (2018) blev minst sagt omdiskuterad. Återvunna kläder, som blev utnämnt, var förvisso helt rätt i miljötänket men det var långt ifrån alla som faktiskt tog sig iväg till en secondhandbutik och köpte julklappar där. Året innan det blev julklappen en elcykel. Lika där var miljötänket i fokus, men det var långt ifrån alla som hade den julklappsbudgeten för att kunna ge en elcykel.

Årets julklappar vi minns – Under 2000-talet

Kommer du ihåg vilka som blivit utsett till årets julklapp genom tiderna? Sedan 1984 har vi överösts av olika produkter eller upplevelser (2008) som varit julklappen på alla läppar för just det året. Ett tag så satt vi bakom julklappen.se som klistrade för att se live när nyhetsmorgonen avslöjade vad som blir årets julklapp. Även fast inte sajten fanns då så har intresset för julklappar alltid varit stort.

Årens julklappar från millennieskiftet;

 • Årets julklapp 2000 blev DVD spelaren. Här snackar vi verkligen en julklapp som alla ägt eller varit i kontakt med sedan dess. Att äntligen kunna slänga ut VHS kassetterna och kunna hoppa i filmerna var såklart en stor sensation. Ett ypperligt val som lågt helt rätt i tiden!

 • Årets julklapp 2001 blev verktyg. Vi minns inte så bra varför verktyg blev det vinnande valet men kan det haft att göra med att inredningsprogram och hemmafix börja slå igenom som underhållning? Årets julklapp var något alla hade användning av ibland.

 • Årets julklapp 2002 blev kokboken. Här var det alla matlagningsprogram som låg till grund för årets julklapp, och snacka om att pricka helt rätt. Tv-serier som Hells Kitchen skulle ha premiär först tre år senare. Vi alla vet väl vilket succé den serien blev?

 • Årets julklapp 2003 blev mössa. Tyvärr har vi inget ordentligt minne från varför i hela fridens namn mössan vann årets julklapp 2003, gör du? Visst infaller julen under vintern när kylan kan vara sträng men i alla fall. Antar det blev mössan då det var brist på annat. Vill du ge bort en mössa ska du klicka in till julklappstipset på mössor.

 • Årets julklapp 2004 blev platt-tv. En tydlig trend som spreds sig likt en löpeld genom landet var att alla ville byta ut den tjocka tv:n mot en plattare tv. Ett naturligt val men vem hade egentligen råd att ge bort en sprillans ny platt-tv i julklapp? När årets julklapp bli för dyr så tycker vi det finns betydligt bättre val.

 • Årets julklapp 2005 blev pokerset. Året då pokern fick ett enorm genomslag och över en natt så verkade som alla ville spela poker. Historian bakom är det inte så många som känner till. En amatörspelare vid namn Chris Moneymaker gick hela vägen och vann VM i poker några år tidigare. Ryktet hade spridit sig att vem som helst kan vinna över vem som helst i hela världen. En bra julklapp så kolla in julklappstipset på pokersetet.

 • Årets julklapp 2006 blev ljudboken. Varför läsa när det går att lyssna. Årets julklapp det året var verkligen före sin tid och det känns som det är först på senare år som ljudboken verkligen vann en bred popularitet, inte sant?

 • Årets julklapp 2007 blev GPS-mottagare. Visst känns det som en evighet sen men det var tydligen så nyligen som 2007 som vi kunde skippa kartböckerna och få vägbeskrivning med hjälp av en GPS. Snacka om lyx och idag hittar vi knappt till mataffären utan en GPS.

 • Årets julklapp 2008 blev upplevelse. Exakt varför årets julklapp blev en upplevelse just det året vet vi inte. Gör någon det? Vad vi dock vet är att det var, och är fortfarande, en oerhört uppskattad julklapp att ge. Kolla in våra julklappstips på upplevelser, som är väldigt många olika inom diverse olika kategorier.

 • Årets julklapp 2009 blev spikmattan. I dessa dagar så kan en spikmatta känns som en simpel produkt som funnits hur länge som helst. Strax innan 2009 kom de första spikmattorna och oj så sköna dessa var. Har du inte provat än? Då är det hög tid år 2020!

 • Årets julklapp 2010 blev surfplattan. Vad skulle vi göra på kvällarna i soffan eller sängen om vi inte skulle ha våra kära surfplattor. Kanske besöker du julklappen.se på just din surfplatta i detta nu?

 • Årets julklapp 2011 blev matkassen. Allt eftersom åren går så kan livet bli att kännas lite mer bekvämt. Att få mat för en hel vecka var en smart idé som allt fler ville prova. Årets julklapp 2011 lever i allra högsta grad kvar än idag. Kolla in julklappstipset på matkassen här.

 • Årets julklapp 2012 blev hörlurar. Musiktjänster som Spotify började växa till sig och bli mer tillgängligt för gemene man och kvinna. Så rätt och med tanke på de överkomliga priserna så var denna årets julklapp klockrent.

 • Årets julklapp 2013 blev råsaftcentrifug. Överallt på stan så ploppa stånden där vi kunde köpa färskpressad juice upp. Att själv kunna fixa en god blandning med en råsaftcentrifug blev givetvis lockande.

 • Årets julklapp 2014 blev träningsarmband. Puls, sömn, klocka och lite annan statisk i en och samma produkt, träningsarmbandet var här. Var en trend rätt så många år men idag ser vi kanske få som går runt på ett sådant armband runt handleden.

 • Årets julklapp 2015 blev robotdammsugaren. Ett val som säkert många vill ha men som få hade råd med. De var inte heller speciellt bra utvecklade så det krävdes ett dyr produkt för att hemmet skulle bli bra städad. En sådär bra årets julklapp skulle vi säga.

 • Årets julklapp 2016 blev VR-glasögon. Ett naturligt val återigen men VR överlag har inte blivit den succé som många trodde 2016. Än så länge det vill säga för visst känns VR som något som kommer i framtiden. Men utan glasögon då tack.

 • Årets julklapp 2017 blev elcykeln. Bra i miljösynpunkt men som vi varit inne på några gånger redan så är det helt fel att utse en råets julklapp som ingen har råd med! Bakläxa och vi hoppas verkligen inte årets julklapp 2019 blir något som kostar skjortan.

 • Årets julklapp 2018 blev återvunna kläder. Okej att gå iväg och köpa sig själv lite återvunna kläder, men att ge bort sådana i julklapp? Nej, nej och ett till nej säger vi.

Var någon årets julklapp en gammal favorit som du glömt bort? Även fast det är år 2021 så är det inte försent att ge bort gamla trender! Visst julklappar är dock oerhört otrendiga såhär lång tid efter de vunnit årets julklapp utnämningen. En sådan julklapp är till exempel DVD-spelare som vann för 20 år sedan. Vem använder en DVD idag så att säga? Mer eller mindre ingen, men år 2000 var dessa spelare en nyhet alla ville äga.

Alla har sina egna – Årets julklapp

Efter senaste årens val av årets julklapp så har vi fått känslan att utnämningen har tappat i rang. Som vi varit inne på så har miljöperspektivet varit det huvudsakliga. Visst är miljön ständigt i ropet men de dyra elcyklarna, som blev årets julklapp 2018, och begagnade kläder som vann 2019 var något som långt ifrån alla kunde associera sig till.

Även fast det är handelns utredningsinstitut som enligt tradition utser den officiella årets julklapp 2021 har det tillkommit många andra. Respektive butik vill såklart att något de har stora lager ska vinna och bli årets julklapp. Är inte produkten med så är det alltid enkelt att utse sin egen årets julklapp.

 • Årets julklapp är något många utnämner men endast den som handelns utredningsinstitut utser anses vara den riktigt årets julklapp 2021.
 • Årets nya trender och det folk efterfrågar brukar ligga till grund för vad som blir årets julklapp.
 • Ge aldrig bort en julklapp bara för den är extra inne just nu utan satsa på sådant du vet personen blir glad av.

Den sista punkten är värd att nämna igen. Bara för något är den officiella julklappen för året så betyder inte det är att den är bästa valet. Tänk alltid vad du tror den person som ska få din julklapp uppskattar mest av allt. Runt om på sajten så finns många hundra julklappstips så börja med att kolla igenom några av dessa innan ett slutgiltigt beslut på vilka julklappar du slår till på till julen 2021.

Årets julklapp - Totalguide för alla årets julklapp under 2000-talet

Var informationen om årets julklapp 2021 bra? Dela gärna med dig till vännerna.

Sidan uppdaterades 17 november 2022