Personlig julkalender – Från paketkalender till dryckesupplevelser

Att räkna ner dagarna till jul har aldrig varit så spännande som med en egen, personligt utformad adventskalender. Välkommen till vår sida där vi går igenom allt du behöver veta för att skapa din egen DIY julkalender 2024. Här får du tips och idéer som passar både barn och vuxna, och som sträcker sig från paketkalendrar fyllda med små överraskningar till lyxiga dryckeskalendrar med vin, öl och prosecco.

För många av oss är adventskalendern en kär tradition som vi ser fram emot varje år. Men varför nöja sig med en färdigköpt variant när du kan göra en egen julkalender som är fylld med personliga favoriter? En paketkalender till barnen kan till exempel innehålla små leksaker, godis eller pysselmaterial. För vuxna kan det vara små lyxiga prylar, skönhetsprodukter eller varför inte en bokserie där varje kapitel blir en ny dag i kalendern?

Om du är en äkta finsmakare eller känner någon som är det, varför inte ta det hela ett steg längre med en personlig adventskalender fylld med drycker? Föreställ dig att varje dag i december kan börja eller avslutas med en ny smakupplevelse. En dag kan det vara en flaska kvalitetsöl från ett lokalt mikrobryggeri, nästa dag en miniflaska prosecco och så vidare. Det är inte bara en fantastisk presentidé, utan också ett utmärkt sätt att prova nya smaker och märken som du kansligtvis inte skulle ha stött på annars.

Det bästa med att göra en egen julkalender är att du har full kontroll över innehållet, vilket gör det till en mycket mer personlig och meningsfull gåva. Det är också ett roligt projekt som kan bli en årlig tradition i familjen. Så oavsett om du är ute efter en paketkalender för barnen eller en exklusiv dryckeskalender för vuxna, har vi alla tips och råd du behöver för att göra denna julen extra speciell.

Så dyk in i vår värld av DIY julkalendrar och DIY adventskalendrar och låt kreativiteten flöda. Här finns något för alla, oavsett ålder eller intresse. God jul!

Alla DIY adventskalendrar – Tips maj 2024

Jakten efter er bästa egna julkalender 2024 börjar här. Spana in våra utvalda julklappstips på så kallade DIY adventskalendrar. Tänk på att du mixa innehåller i kalendern precis som du vill, men hänsyn till storlek. Vilken kalender känns mest intressant att slå till på idag?

2023-11-02T14:24:39+02:00
Adventskalender smycken - DIY julkalender med armband

DIY adventskalender smycken

Fyra påsar som består av material och beskrivning för att skapa sin egna pärlsmycken. Populär DIY adventskalender som uppskattas av både barn och vuxna.

2023-09-28T10:19:24+02:00
Gör egen Processo adventskalender 2023 - DIY julkalender

DIY Prosecco adventskalender

Advent kommer bli bubbligare än någonsin tidigare med en adventskalender som innehåller prosecco. Flaskorna skaffar ni själva, och fyller denna fina wallpapp med.

2023-09-19T17:23:48+02:00
Egen adventskalender

Egen adventskalender låda

Här är grunden till er som önskar göra en egen adventskalender. Fyll luckorna med godis, prylar eller små lappar. Tre olika storlekar på de 24 facken.

2023-09-17T19:53:17+02:00
Gör egen text-kalender

Gör din egen text-kalender

Oändliga möjligheter då det är du som fyller denna textkalender med text. Romantiska ord, restaurangbesök, visdomsord eller tjänster. Fint val av personlig adventskalender.

2023-09-17T19:49:38+02:00

Gör egen godiskalender

En av väldigt många så kallade DIY adventskalendrar. Här är det du som bestämmer vilket godis som ska hamna i denna smarriga godiskalender.

Handla DIY julkalender på nätet

Det första du behöver för att göra en egen adventskalender på ett lätt sätt är själva grunden. Slå till på en kartong med 24 pack, vackra tygpåsar eller endast klistermärken. Nedanstående e-handlare är bäst när det gäller att ha en finfint utbud av julkalendrar som går att göra hela personliga. Alla väl värda att besöka med andra ord. Stort lycka till med ditt DIY-kalenderprojekt till advent 2024.

Egen julkalender 2023

Bilden visar endast tre av denna butiks många DIY adventskalendrar som passar de flesta. Visst är dryckeskalendrarna mest för vuxna men en julkalender med egen text eller en klassisk paketkalender till barnen är garanterat något som kommer värdesättas högt.

Adventskalender påsar, kartonger & lådor - För att göra egen paketkalender 2023
Egen adventskalender 2023 - Bäst på dryckeskalender

Jutesäckar eller kartonger för att göra en egen dryckeskalender 2024 finns det verkligen gott om här. Som du ser på bilden så är utbud av egen adventskalender 2024 väldigt bra. Bilden visar DIY kalendrar för Prosecco, godis, vin, energidryck, öl och valfritt innehåll. Det brukar vara ett oerhört stort intresse och en het efterfråga på dessa kartonger. Känner du att du önskar någon speciell kalender som går att fylla själv? Vänta inte, handla den idag redan.

Adventskalender påsar

Är du på jakt efter fina adventskalender påsar 2024 så har denna pärla en rad bra alternativ att välja bland. För övrigt ett riktigt bra kalenderutbud till advent som du säkert inte alls vill missa.

Egen adventskalender 2023

Endast en egen DIY adventskalender men oj vilket fint trähus. 24 små lådor som dessutom är upplysta. Väldigt fin julkalender som kan återanvändas år efter år. Blir du sugen på just denna design? Slå till i god tid innan första advent! Julklappens magkänsla säger att trähus DIY paketkalender kommer sälja slut väldigt snabbt.

Olika sorters egna kalendrar

Adventstiden är en magisk period fylld med förväntan och glädje, en tid då vi räknar ner dagarna till den stora julfesten. Men tänk om vi kunde göra den ännu mer speciell? Med en egen, personlig adventskalender kan du göra just det. Här presenterar vi olika typer av DIY adventskalendrar som du kan skapa själv, för att göra nedräkningen till jul oförglömlig.

Paketkalender till barn

För barnen är adventstiden som en magisk resa mot julafton, och med en paketkalender kan du göra varje dag till en liten fest. Fyll 24 små paket med allt från godis och leksaker till pysselmaterial och småböcker. Varje morgon blir som en minijulafton, och du får chansen att inkludera barnets favoritaktiviteter och intressen. Det blir en månad av små överraskningar som inte bara gör barnet glatt, utan också skapar varma minnen för framtiden.

Paketkalender till vuxen

Adventskalendrar är inte bara för barn, de är en underbar idé för vuxna också. En paketkalender för vuxna kan vara fylld med små lyxiga ting som hudvårdsprodukter, gourmetgodis eller små verktyg. Det blir en månad av små, men betydelsefulla, överraskningar som lyfter vardagen och gör december till en månad av ren och skär lycka. Det är en fantastisk möjlighet att visa någon du älskar hur mycket du bryr dig, eller varför inte skämma bort dig själv?

Dryckeskalender

För dryckesentusiasten är en dryckeskalender en fantastisk idé. Varje dag kan du njuta av en ny flaska vin, öl eller kanske prosecco. Det blir en månad av smakfulla upptäckter och en chans att bredda ditt dryckesregister. Det är som en daglig vin- eller ölprovning, och du kan till och med inkludera små smakanteckningar eller recept på maträtter som passar till. Det är en upplevelse som kommer att uppskattas av alla som älskar god dryck. Den populärast dryckeskalender är förmodligen en egen öl adventskalender.

Egen adventskalender med text

Om du söker en mer intim och personlig gåva, varför inte skapa en adventskalender med text? Bakom varje lucka kan du gömma små meddelanden, dikter eller kanske till och med kärleksbrev. Det är en djupt personlig och känslomässig gåva som kommer att beröra hjärtat. Det är en unik idé som verkligen visar hur mycket du bryr dig om personen i fråga.

Egen julkalender med tjänster

En annan kreativ och personlig idé är en julkalender fylld med tjänster. Det kan vara allt från en “gratis massage” till “en kväll utan diskning”. Det är en fantastiskt personlig adventskalender som inte bara är rolig att få, utan också att ge. Det blir en månad av små tjänster som gör vardagen lite enklare och mycket mer njutbar.

Oavsett vilken typ av DIY julkalender du väljer att skapa, kommer det att vara en gåva som kommer att uppskattas och minnas. Julklappen anser att det är dags att ta adventskalendern till nästa nivå och göra den personlig. Så sätt igång och skapa din egen magiska nedräkning till jul, fylld med kärlek, omtanke och små överraskningar!

Egen adventskalender - Stor guide med tips på bra DIY julkalendrar till barn & vuxna för advent 2023

Adventskalender påsar – Kartonger & lådor att fylla själv

När det kommer till att göra din egen adventskalender är valet av påsar en viktig detalj som inte bör underskattas. Det är dessa små behållare av glädje som kommer att hålla de dagliga överraskningarna och därmed bli en central del av hela adventsupplevelsen. Här på Julklappen vet vi att påsarna du väljer kan göra hela skillnaden. De kan förvandla din hemmagjorda kalender från något trevligt till något magiskt och oförglömligt. Därför har vi satt ihop en guide med fokus på att välja rätt adventskalenderpåsar. Häng med, och låt oss utforska detta tillsammans!


Välj påsar som passar din stil och tema

När du bestämmer dig för att skapa din egen adventskalender med påsar så är det viktigt att tänka på stilen och temat. Vill du ha en rustik och jordnära känsla, eller siktar du på något mer glittrande och glamoröst? Valet av påsar spelar en stor roll i det totala intrycket. Kanske vill du ha naturliga jute- eller linpåsar för en hemtrevlig känsla. Eller så kan du gå för guldglänsande eller silverfärgade påsar som sprider julkänsla överallt. Färgen och materialet du väljer kan säga mycket om stämningen du vill skapa.


Funktionellt är lika viktigt som vackert

När du väljer påsar för din adventskalender, glöm inte att tänka på funktionalitet. Det är härligt att ha vackra påsar, men de behöver också vara tillräckligt stora för de överraskningar du planerar att fylla dem med. Om du tänker inkludera större objekt som små leksaker, kosmetika eller till och med godsaker, se till att dina påsar är upp till uppgiften. Dessutom bör påsarna vara lätta att öppna och stänga, antingen med en dragsko, kardborreband eller någon annan smart lösning.


Personlig touch gör hela skillnaden

Det som verkligen får din adventskalender att sticka ut är den personliga touchen. Försök att anpassa påsarna med små detaljer som gör dem unika. Det kan vara små snören, klistermärken, namnetiketter eller små dekorationer som går i linje med temat. Du kan även lägga till små lappar med roliga meddelanden eller kärleksfulla ord som gör varje dag speciell för den som får kalendern. En egen adventskalender är mer än bara en räkning ner till julafton; det är en daglig dos av glädje och kärlek.


Varför en adventskalenderlåda kan vara ett smart val

När man överväger att göra en egen adventskalender så kan tanken på att använda påsar vara det första som kommer i åtanke. Men det finns andra alternativ som erbjuder sina egna unika fördelar, och en sådan är en adventskalender låda 2024. Lådor är inte bara estetiskt tilltalande, de är ofta också robusta och hållbara, vilket innebär att de kan återanvändas år efter år. Dessutom erbjuder de bättre skydd för innehållet, vilket är särskilt viktigt om du planerar att fylla kalendern med ömtåliga föremål eller matvaror.

En annan fördel med en adventskalender låda är att de ofta kommer i olika fack eller avdelningar, vilket gör organiseringen enkel och visuellt tillfredsställande. Du kan skapa en riktig “öppna lådan” upplevelse där varje ny dag avslöjar en ny, spännande hemlighet. Det ger också en extra dimension till överraskningsmomentet jämfört med en enkel påse. Oavsett om det är leksaker, små verktyg, godsaker eller skönhetsprodukter, kan en adventskalenderlåda verkligen lyfta hela upplevelsen och göra den mer minnesvärd.


Att skapa din egen adventskalender med påsar är en underbar och kreativ tradition som du kan göra helt din egen. Så när du börjar planera, se till att du har allt du behöver för att göra den både vacker och funktionell. De påsar och boxar du behöver kan enkelt hittas hos de butiker som Julklappen tipsar om (högre upp) på denna sida. Vi har noga valt ut dessa butiker för att garantera kvalitet, variation och tillförlitlighet, så du kan vara säker på att du gör ett bra val. Oavsett om du är ute efter något traditionellt, modernt, lyxigt eller ekonomiskt, finns det något för alla smaker och budgetar. Så ta en titt och låt inspirationen flöda!

Sprid gärna sidan om egna julkalendrar

Sidan uppdaterades 10 maj 2024