Slut på tid men inte på idéer – Din guide till sista minuten julklappar

Känner du hur tiden rusar iväg och stressen över uteblivna julklappar börjar göra sig påmind? Ingen anledning till oro. Det finns fortfarande utmärkta möjligheter att finna genomtänkta julklappar som kan ordnas inom loppet av några få minuter. Fokus bör nu ligga på att välja en gåva eller upplevelse som kan överlämnas på julafton men som kommer att förverkligas eller levereras vid en senare tidpunkt.

Vårt primära råd för den som letar julklappar i elfte timmen är att överväga upplevelser. Enkelt och snabbt kan du välja mellan olika sorters aktiviteter, allt från avkopplande spadagar till adrenalinpumpande äventyr. Genom att välja att få ett digitalt värdebevis skickat direkt till din e-post kan du antingen skriva ut den eleganta PDF-filen eller, om du föredrar det, anteckna koden på ett traditionellt julkort. På så sätt är den perfekta julklappen klar på några minuter.

Ett annat attraktivt alternativ för sista minuten julklappar är tidningsprenumerationer. Precis som med upplevelser, kan du meddela mottagaren om den kommande gåvan genom att skriva ett personligt julkort som indikerar att de kommer att få ett visst antal utgåvor av deras favorittidning levererade direkt till brevlådan.

Både upplevelser och tidningsprenumerationer rankas högt bland de mest populära julklapparna som skaffas i hast dagarna innan jul. När leveranstiden för fysiska produkter har gått ut, kan dessa digitala eller “framåtblickande” gåvor vara det ultimata alternativet för att undvika tomma händer på julafton.

Vilken sista minuten julklapp 2023 tycker du verkar vara den bästa?

Beställ en tidningsprenumeration i sista minuten

Tidningar finns det tusentals av och det är lätt att hitta en tidningen som passar. Välj ett område som intresserar personen och bestäm hur många nummer du önskar ge bort i sista minuten julklapp. Förmodligen inte världens roligaste julklapp att få, på julafton, men tidningarna som komma skall kommer både underhålla och lära. Flera tidningar kommer även med en premie så vi kan se dessa paket som två julklappar i en.

Upplevelse att se fram emot

Det bästa och mest populära sista minuten julklappen måste väl trots allt vara upplevelser? Oavsett hur många dagar innan jul du skaffat värdebeviset på upplevelsen så kommer den inte upplevas på julafton. På ett sätt så räcker det gott att vara ute någon timme innan julklapparna ska delas ut. Snacka om sista minuten julklapp av rang va?

Det svåraste är att välja ut någon passande upplevelse. Har du endast några sekunder över så kan det vara säkrast att ge bort presentkortet som gäller på butikens samtliga upplevelser. Den lyckligare mottagaren kan sedan i lugn och ro kolla igenom vilket upplevelse som önskas mest av allt.

Presentkort fungerar alltid i sista sekunden

Presentkort är säkert bland den populäraste julklappen överlag. Inte undra på då presentkortet ger tillgång till många tusentals julklappar, som väljs ut själv. Den kan inte bli fel så att säga. Även som sista minuten julklapp är det ett toppenval att klicka i ett presentkort. Välj en summa och med ett par knapptryck kan en kod med värdet levereras direkt till inkorgen.

Den här julklappstipset på sista minuten julklappar kan nyttjas direkt på julafton. Surfa runt på mobilen eller datorn och se vad som ska beställas hem. Med lite is i magen så kommer även mellandagsrean snart, vilket kan ge läge för att få mycket för värdet på presentkortet. Se vilka presentkort vi tycker är extra bra som julklapp här nedan.

Tips på butiker – Med sista minuten julklappar

Här listar vi de butiker som vi tycker är bäst på sista minuten julklappar. Samtliga beställningar går på ett ögonblick efter julklapparna levereras direkt till mejlen. Skriv ut filen eller välj att skriva koden på ett vackert julkort. Sista minuten julklapp har aldrig varit enklare att fixa!

Upplevelser är roliga julklappar som du kan skaffa i sista sekunden. Värdebeviset levereras direkt till mejlen!

Dagens bästa tips på sista minuten julklapp 13/05/2024

2021-11-29T13:30:55+02:00

Biobiljetter

Juletider brukar i regel vara tidpunkten då flera stora filmer har premiär. Klockren julklapp till barn eller barnbarn.

2021-10-18T16:30:02+02:00

Sveriges bästa bord

Välj fritt bland några av Sveriges bästa restauranger. Perfekt till föräldrarna eller till son/dotter med sin respektive partner.

Lova tjänster eller evenemang

Tänk på att julklappar kan vara så mycket mer än sådant vi kan ta på. Likt upplevelser så kan du ge bort vad som helst. Några exempel på bra sista minuten julklappar kan vara;

  • Betala för en heldag i skidbacken där skidhyra och liftkort ingår. Eller gå på en hockeymatch i Sveriges högsta liga SHL där du står för biljetterna och popcorn.
  • Är julklappen till föräldrar så kan en tjänst som att städa hela huset eller skotta snö hela vintern vara en sista minuten julklapp som de tycker är guld värd.
  • Vi alla måste äta så varför inte lova en helkväll på en fin restaurang där du står för noten?

Ovanstående punkter var endast några förslag och för att få igång tankebanorna på vad en sista minuten julklapp kan vara. Se dock till att det som lovas och ges bort i julklapp också blir av. Det är lätt att glömma bort och då kommer dina ord inte väga så tungt nästa gång du är i behov av denna sortens sista minuten julklappar. Bästa överblick över alla julklappstips 2023 hittar ni förstasidan.

Fick du bra tips på sista minuten julklappar? Dela gärna sidan med dina vänner!

Sidan uppdaterades 23 september 2023