Julklappar till julklappsspelet

Hur går du tillväga för att hitta de bästa julklapparna till julklappsspelet? Vissa julklappar känns som gjorda för att passa in i spelet där ni slumpvis delar ut dem mellan spelet deltagare. Genom att plöja igen alla julklappstips vi noggrant valt ut kommer med stor sannolikhet hjälpa dig finna något passande.

Att dela ut julklappar kan göras på många sätt. Är ni några av alla dem som skippat den traditionella julklappsutdelningen och fört in julklappsspelet? Då vet du inte i förväg vem som får just julklappen som du har köpt. Det innebär att produkterna som ska lottas, eller spelas ut, helst ska passa till de flesta personer. Personliga produkter som vi är så förtjusta i är alltså bara att glömma när det handlar om julklappsspel.

Prisnivån till julspelet

Vanligt förekommande är att ni som ska vara med i julklappsspelet bestämmer en ungefärlig prisnivå som julklapparna ska ha. Populära nivåer på julklapp till julklappsspelet är 50 kronor, 100 kronor eller 200 kronor. Vilka sorts julklappar som gäller är såklart helt upp till er och kan variera stort mellan olika sällskap. Se även julklappstips beroende på pris genom att välja en passande prisbild. Du hittar sidorna genom menyn högst upp.

Överraska rejält och skaffa en julklapp till julklappsspelet som ingen kan tänka sig att få, men som passar de flest.

Här nedan är julklappstips vi tycker passar utmärkt till julklappsspel

2020-03-08T15:03:23+02:00

Notepad mugg

Julklapp till den som behöver komma ihåg mycket och som älskar kaffe? En mugg som det går att skriva på är ett bra val! Rolig julklapp som kan användas om och om igen.

2019-12-05T15:10:45+02:00

Yatzy

Klassiskt, enkelt och väldigt underhållande. Gamla goda Yatzy bör finns i varje hem! Känner du att det saknas så är julen ett bra tillfälle att ge bort ett sådant spel.

2019-11-14T15:53:59+02:00

Ormkub

En kub som kräver full fokus för att lyckas plocka isär så den blir likt en orm. Roligt pussel som gör sig väldigt fint som inredningen i bokhyllan när den inte används.

2019-11-05T14:45:44+02:00

Bildoft

Vem vill inte färdas i en bil som doftar gott? Alla typ. En julklapp som passar utmärkt till julklappsspel eller till alla som äger en bil. Tre olika dofter för endast 125 kronor.

2019-10-25T14:23:15+02:00

Julklappsspel

Ni som vill spela julklappsspel med stil så finns allt som behövs i det här lilla setet. Tärningar, tidtagarur och regler. Levereras i en söt liten tomtesäck. Givet för alla er som ska spela!

2019-10-23T15:22:04+02:00

Jul-doftljus

Eldiga julklappstipsÄr det doftljus som ska användas över julen så är förmodligen det här det bästa julklappstips vi kan ge på doftljus. Behållare i glas och locket är av bokträ. Vem ger du ljuset till?

2019-11-09T02:44:19+02:00

Totebag

Skippa plasten och satsa på en Totebag i canvastyg. De här snygga varianterna finns som Stockholm, Göteborg eller Malmö. En klimatsmart julklapp till den som bor i någon av städerna.

2019-11-09T00:48:40+02:00

Melodiägget

Ett ägg som kokas med de vanliga äggen. Den stora skillnaden är att denna julklapp spelar upp olika melodier beroende på hur ägget är kokat för stunden. Så cool och rolig julklapp!

➯ Ladda flera julklappstips 🎁
Julklappstips på julklappar som passar utmärkt till julklappsspelet

Julklapparnas egna spel

Vilka regler finns det för julklappsspelet till? Reglerna kan vara många och den vanligaste varianten för att dela ut julklappar i spelet är att använda tärningar. Välj ut ett eller flera “heta nummer” och hamnar tärningen på något av dessa nummer så får personen ta en julklapp från högen. Vill ni ha ett mer utdraget julklappsspel så lägg även till ett “kallt nummer” som innebär att kastaren får lämna tillbaka en julklapp. De numren som varken är bra eller dåliga blir neutrala.

Exempel på regler

  • Att slå en etta och tvåa i julklappsspelet = Ta en julklapp från högen.
  • Hamnar tärningen på tre, fyra, eller fem så händer ingenting mer än att tärningen går vidare till nästa person som deltar i spelet.
  • Sexan är siffran som deltagarna absolut inte vill se. Då måste en julklapp lämnas tillbaka. Alternativt så får den som slagit tärningen före välja en julklapp från den olyckliga som slog sexan.

Ni kan såklart anpassa reglerna i just ert julklappsspel efter eget tycke. Vill ni spelet ska gå snabbt så skippa de negativa numren och lägg till ett givande nummer.

Vilken prisklass ska julklapparna ha?

Julklappar till julklappsspeletDet svåra är inte att hitta julklappar till julklappsspelet. Utmaningen är att söka rätt på de produkter som håller den prisnivå som satts för spelet. Många tycker julklappsspelet endast ska vara något roligt och symboliskt, framför dyra och fina julklappar. Därför väljer sällskap ofta en låg prisnivå på julklapparna. 50, 100 eller maximalt 200 kronor är förmodligen några av de populäraste nivåerna som grejerna till julklappsspelet ska kosta.

Är det julklapparna på julafton som delas med familjen så tycker vi prisnivån får vara lite högre. Visst finns det många roliga julklappar för en billig slant men att slå in en produkt för ett par hundra resulterar många gånger i att produkten kommer till användning. Mer än lite lek på julafton det vill säga. Hör med familj, släkt och vänner för att gemensamt komma överens om en nivå alla känner sig bekväm med.

Bestäm ett tema på spelet

Att bestämma pris är en sak. Vill ni ta det ett steg längre så bestäm vilket område julklappsspelet ska vara inom. Är det ätbara julklappar som domineras av godis som ska förgylla julen? Godiset egna högtid så ett rekommendation till alla som älskar julgodis ute där! Slå till på en chokladask Aladdin, en påse skumtomtar eller extremt stark chiligodis från Chili Klaus. Även fast ni spelar om julklapparna så kan ni alla dela och smaska av det som smaklökarna vill åt lite extra, efter själva julklappsspelet.

Tips på julklappsspel-kategorier

  • Godis och ätbart har vi redan varit inne på. Förmodligen den populäraste kategorin när det handlar om julklappsspel.
  • Julklappar som är i en viss färg. Svårt att finna passande produkter, men roligt att se vilka olika prylar spelets deltagare har hittat på.
  • En årstid som till exempel sommaren. Ger bra kontrast till den mörka och kalla vintern och tar fram varma sommarminnen igen.
  • Är det fest så är alkoholhaltiga drycker från Systembolaget ett omtyckt val. Slå till på ditt favoritvin och hör sen vad den som fick vinflaskan tyckte.

Dela upp grupperna

Att dela upp män och kvinnor, eller vuxna och barn, är ett smart sätt som gör julklappsspelet lättare. Att skaffa typiska barnjulklappar eller vuxenjulklappar fungerar inte så bra där alla deltar i samma spel. Speciellt vid ett julfirande där åldersskillnaden mellan den yngsta och äldsta är stor. Att slå in en after-shave med manlig doft kan vara en utmärkt julklapp till julspelet när du vet det är en man som kommer få den julklappen. Likaså är ett barnpussel en julklapp som ska hamna hos ett barn.

Att dela upp deltagarna efter kön är ett steg. Ytterligare en nivå är att dela in de grupperna efter ålder. Desto mindre grupper ju roligare och mer personligt kan julklapparna vara. Vet du att det är Eva 45 år eller Josefine 41 år som ska få din julklapp och de båda har relativt liknande smak så kan faktiskt julklappsspelet bjuda på riktigt fina produkter.

Några tips bara hur det går att styra och ställa med reglerna och villkoren för julklappsspelet.

Skaffa julklapparna till spelet i god tid, snart är det jul igen!