Guide till billiga julklappar

En vanlig missuppfattning är att billiga julklappar bara är billigt krimskrams. Slit och släng prylar som endast kostar en 50 eller 100 kronor. Eftersom billiga julklappar kan var helt fantastiska så är det helt fel. Priset är en sak, men känslan är en helt annan femma. Är det en liten och billig julklapp som du vet personen är i behov av? Då kommer din julklapp med största sannolikhet uppskattas, även fast den är billig.

Handla billigare vid rätt tillfälle

Att finna rätt sorts julklapp kan vara svårare ju lindrigare priset är. Är julklappsbudgeten låg så gäller det att krama ur varje krona, så slutresultatet blir så bra som möjligt. Att shoppa på speciella dagar som Black Friday är smart. Priserna under den här galna shoppingdagen brukar vara kraftfullt reducerade. Tiden är också en avgörande faktor. Desto tidigare du börjar leta billiga julklappar ju fler dagar har du på dig att vänta in rea på just den julklappen.

Flera av tipsen här är också väldigt populära julklappar för att använda till julklappsspelet. Syftet med julspel är att gå ifrån hetsen med julklappar och endast skaffa något billigare som passar de flesta.

Hitta de bästa billiga julklapparna genom att scrolla igenom julklappstipsen nedan.

BILLIGA JULKLAPPAR FÖR EN LÅG JULKLAPPSBUDGET

MÄNGDER AV AKTUELLA JULKLAPPSTIPS TILL JULEN 2020

VÄLKOMNA TILL SVERIGES STÖRSTA SAJT MED JULKLAPPSTIPS

Billiga julklappar

Se julklappstipsen nedan eller välj prisnivå på billiga julklappar:

Julklappar under 100 kronor

2020-03-08T15:03:23+02:00

Notepad mugg

Julklapp till den som behöver komma ihåg mycket och som älskar kaffe? En mugg som det går att skriva på är ett bra val! Rolig julklapp som kan användas om och om igen.

2019-12-05T15:10:45+02:00

Yatzy

Klassiskt, enkelt och väldigt underhållande. Gamla goda Yatzy bör finns i varje hem! Känner du att det saknas så är julen ett bra tillfälle att ge bort ett sådant spel.

2019-10-30T13:21:16+02:00

Julpåsar

Skippa julpappret i år och lägg ner dina saker som ska bli julklappar i en julpåse istället. Snyggt, snabbt och annorlunda. Säljs i 3-pack och kostar 79 kronor.

➯ Ladda flera julklappstips 🎁
Ladda fler tips på billiga julklappar

Julklappar mellan 100 och 200 kronor

2019-12-08T17:10:28+02:00

99 drömmar

Att stanna upp och tänka till mår alla bra av. Den här boken heter 99 drömmar och är boken som kommer hjälpa till så att drömmarna verkligen bli av på riktigt.

2019-11-20T16:18:20+02:00

Magnethylla

Behövs en uppryckning i hallen så är den här snygga magnethyllan helt klart en julklapp som kommer fånga blickar. Så smart att även utrymme för posten finns.

2019-11-14T15:53:59+02:00

Ormkub

En kub som kräver full fokus för att lyckas plocka isär så den blir likt en orm. Roligt pussel som gör sig väldigt fint som inredningen i bokhyllan när den inte används.

2020-02-10T13:18:43+02:00

Turtles mössa

Optimala mössorna till barn som har Turtles som sina absoluta favoriter. Visst ser mössan söt ut? Vi gissar att det inte kommer bli något snack om vilken den nya favoritmössan kommer vara.

➯ Ladda flera julklappstips 🎁
Ladda fler tips på billiga julklappar

Butikernas egna julklappstips på billiga julklappar

Julklappar för hundralappar

En väldigt uppskattad julklapp är en skrapaffisch. Det finns en mängd olika skrap affischer men den vanligaste är nog världskartan där man fyller i vilka länder man har varit i. Man kan då enkelt se vilka delar utav världen man har varit i och vilka som man inte har besökt än. Har man besök hemma så brukar det vara många som är intresserade utav dessa skarpaffisch då det är något helt unikt. Har man som mål att besöka varje världsdel blir det mycket enkelt att ta hjälp utav sin skrapaffisch för att se vart man har varit och inte. Det finns även andra varianter utav skarpaffischer som 100 Movies bucketlist. Där finns det 100 utav världens kändaste filmer, sen när man har kollat på något utav filmerna så är det bara att bocka för. Det blir väldigt enkelt att hålla koll på vilka filmer man har sett och även enkelt att välja vilken film man ska kolla på nästa gång det är tv mys. Båda dessa julklappar är ganska billiga och ligger på under 200 kronor styck, då det är en väldigt enkel och uppskattad julklapp speciellt till unga.

Det populära märket eldstickan har fått stort utrymme i sociala medier. Deras helt eleganta tandstickor har blivit uppskattade av många. Vill man köpa en billig och användbar julklapp är detta nog ett av dom bästa alternativen. Det behövs alltid tändstickor där hemma speciellt nu när det är så kallt och mörkt ute. Idag finns det en mängd olika färger på tändstickorna så det är bara att leta upp din favoritfärg. Det fina med dessa eldstickan är att dom både användbara och som fin prydnad. Priset på en glasflaska med eldstickan ligger på kring 99 kronor men man kan även köpa ett 3 pack för 323 kronor och då kan man kombinera flera olika färger så det se än mer elegant ut.

Vill man lyx till det lite så kan man köpa en Molton Brown flaska med handtvål. Molton brown är ett välkänt märke från London och erbjuder krämer i högsta kvalité över hela världen. Idag finns det en mängd olika handtvålar, parfymer, schampo och krämer för dom allra kräsnaste. Även fast det är högsta kvalité så är dessa flaskor relativt billiga. Det går att hitta många för 200-300 kronor även fast det är lyxkonsumtion av rang. Det sägs att dofterna ska vara magnifika. Detta kan vara en perfekt julklapp till sin mamma eller flickvän.

En rolig och även lite gullig julklapp som kan ge oss alla ett gott skratt är en Graverad snusdosa med personligt namn på. Man får möjlighet att antingen skriva in sitt eget namn på snusdosan eller skriva in något annat motiv. Äntligen kan man urskilja vems snusdosa som är vems. Dessa billiga julklapp passar till alla gedigna snusare där ute. Många hävdar att kärleken till snusen är över allt annat här i världen. Tycker man så kommer man säkerligen uppskatta denna julklapp från dig. Man kan i alla fall säkert säga att snusdosan kommer att komma till användning. Nuvarande finns det ett 30 tal olika varianter på dosorna. Allt från fiske snus till fotbolls motiv.

Tidsaspekten viktig

Billiga julklappar och julklappstips 2019Internethandeln är oerhört flexibel och en webbshop kan enkelt sätta igång en rea. Och olika sorters erbjudanden duggar det också tätt utav! Därför är tidsaspekten viktigt när det handlar om att hitta billiga julklappar. Är julklappsjakten påslagen året om så är chanserna goda att du hittar just den där speciella produkten du vill ge bort i julklapp till reapris. Inte nödvändigtvis väldigt billig men i vilket fall till ett lägre pris än annars.

En stor dag som genomströmmat Sverige senaste åren är också dagen som anses vara då julhandeln börjar på allvar. Det är naturligtvis Black Friday vi menar. Den sista fredagen i november så haglar erbjudanden mer än någon annan gång på året. Butik och webbhandlare tävlar mer eller mindre om att duka upp den största rean i Sverige. Black Friday är ett ypperligt tillfälle att skaffa billiga julklappar. Sätt av lite tid för shopping då så kommer slutnotan bli betydligt billigare än andra dagar.

Ge samma sorts julklappar

Flera julklappar av samma sort kan ibland gå att komma över till ett billigare pris per styck. Dela upp ett flerpack och gör varje del till en julklapp. Ett bra exempel är julklappen med foto-kylskåpsmagneter. De säljs i 4-pack och varje magnet väljer du bild till. Klipp till på den julklappen och dela sedan upp magneterna i fyra olika julklappar. Då totalpriset är 99 kronor så räknar vi snabbt ut att varje julklapp kostar billiga 25 kronor! Och då är det ingen liten skitsak utan en personlig julklapp med mycket känsla.

Julklappar som inte behöver kosta något

Som sagt priset är inte det viktigaste under julen. Det är omtanken och kärleken som spelar störst roll. Därför kan man lika gärna göra sina julklappar själv. Antingen så är du så pass händig att du kan tillverka något utav värde eller så ger du bort någon tjänst från dig typ som att du städar huset varje vecka i hela Januari. Eller att du erbjuder dig att klippa gräsmattan i sommar varje vecka eller något liknande. Det kan även vara någon typ av upplevelse som att man gå ut på snövandring och sen grillar korv tillsammans. Har man ingen snö där hemma får man väl gå ut i skogen. Det är bara att använda fantasin så kommer man säkert på något man kan göra som passar bra som en julklapp. Bara man gör någonting tillsammans så att skapar en upplevelse. I dagsläget lägger vi Svenskar i snitt över 3 000 kronor på inköp av julklappar per person. Det är redan väldigt mycket så vi behöver inte direkt öka vår julklapps konsumtion bara för att det känns bra.

Ibland finns det inte alltid pengarna för att köpa julklappar. Kanske är man ung och lever på ett knapert CSN eller så har man kanske gjort en stor renovering i huset som kostade en större summa eller så har man förlorat sitt jobb. Det finns många anledningar varför man inte har råd med dyra julklappar. Det är också vanligt att man har mycket pengar men man vill ändå inte spendera så mycket under julen för att man inte finner så stor glädje utav det. Därför bör man julhandla med måtta och speciellt billiga och användbara julklappar som verkligen behövs och blir uppskattade är sånt vi gillar!

  • Kom ihåg att det är tanken bakom julklappen som räknas när man köper en billig julklapp, så lägg mycket tid på att hitta just rätt julklapp till rätt person för annars kan man uppfattas som ganska nonchalant.

  • Kolla runt på blocket och andra hemsidor som säljer begagnade produkter kanske hittar man något som är billigt och bra till en liten slant. Bara för att det är begagnat betyder det inte att det är användbart.

  • Vem köper du julklappen till. Små barn brukar ofta uppskatta stora paket, medans som lite äldre så är det innehållet i paketet som är det viktigaste och om du verkligen har ansträngt dig att hitta en fin julklapp eller inte.