Sparbössa barn – Julklapp som lär ungarna spara pengar

Har du haft en sparbössa när du var liten? Då vet du att små pengar snabbt gjorde så att spargrisen, sparelefanten eller vilken form än bössan blev allt tyngre. Att lägga ner sin veckopeng, eller pengar som har tjänats ihop på någon syssla i hemmet, i en sparbössa är ett utmärkt sätt att lära sig spara pengar. Det är främst en julklapp till barn men fungerar även utmärkt som en rolig grej att ge den äldre personen, som fortfarande inte har lärt sig att spara pengar.

Säg till den som får sparbössan i julklapp att sätta upp några mål vad pengarna tillslut ska gå till. Spargrisen på bilden går att skriva på, så det är bara att texta prylen som mynten ska gå till.

En snygg sparbössa gör dessutom att det känns roligare att spara! För barnen vill säkert att bössan ska bli så mätt/tung som möjligt, så den snabbare blir full.

Tänk till på om du tror en liten eller stor sparbössa till barn skulle passa bäst till den som ska få julklappen.

Vem vet kanske det sparas till en kommande semester? Då kan en jordglob vara något som ger drömmarna bränsle. En toppjulklapp till barn dessutom då geografiläran kommer på köpet så att säga.

  • En sparbössa har ursprungligen en form som en gris. Därav namnet spargris, som är exakt detsamma.
  • Roligt sätt för barn att lära sig spara pengar på. Tänk om sparbössan ska vara stor eller liten.
  • Slå till på julklapparna idag redan då många designer förmodligen kommer sälja slut långt innan jul.