Byggklossar som julklapp – Lego i olika inriktningar

Vissa julklappstips är lite populärare och bredare än andra. LEGO är ett imperium som ofta barns blickar redan när de hunnit bli ett par år gammal. Det är redan en stadig relation under ett 10-tal år innan ungarna går in i tonåren och LEGO blir något sekundärt. Faktum är att de här klossarna har fans i alla åldrar och vissa slutar aldrig att bygga med LEGO. Sedan det utvecklats 1949 så har utveckling varit enorm. Idag finns det många olika inriktningar inom LEGO där de populäraste är: Basic, Dublo, Technic, City, NinjaGo, Friends, Star Wars och Disney. Ja smaken är olika men en sak är säker, det finns något sorts LEGO som intresserar varje barn!

Själva ordet kommer från danskans leg som blir lek med den svenska översättning.

Företaget är kända för sin extrema noggrannhet där varje LEGO-kloss måste uppfylla kraven till 100% och inget mindre. Förutom byggklossarna så har varumärket en rad filmer och spel. Går du vidare med det här julklappstipset så ger du underhållning i många timmar. Visst blir man sugen på att bygga själv också?

För er som är ute i tid så har Lego några av de populäraste adventskalendrarna till barn. Vi har samlat några av de bästa Lego adventskalendrarna så ta gärna en närmare titt på den sidan för att hitta rätt adventskalender för alla barn som älskar att bygga.

  • LEGO är kanske den mest önskade julklappen av barn från 2-3 år upp till 10 års åldern.
  • Tusentals olika produkter med klossar i varierande prisklasser gör att LEGO passar för de flesta plånböcker.
  • Det kan vara klokt att följa rekommendationerna på ålder då vissa modeller är riktigt svåra att sätta ihop. Men det är klart en vuxen kan alltid hjälpa till.