Mobillådan är årets julklapp 2019

Vad tusen är en mobillåda var förmodligen den vanligaste tanken när årets julklapp 2019 presenterades i nyhetsmorgon. Experter från handelns utredningsinstitut hade kommit fram till att det var just mobillådan som vi helst av allt vill ha i julklapp.

Följdfrågan blir såklart hur dom har kommit fram till just denna produkt? Okej att telefonerna tar allt större plats i våra liv och vi är många som spenderar timmar på att knappa på mobiltelefonerna, varje dag. En mobillåda är ett ställe att samla mobilerna i för att ta en paus från skärmen. Visst är det en bra idé att umgås mer med varandra men det återstår och se om mobillådan blir någon större succé i julklappshandeln 2019.

Produkten verkar dock inte finnas i någon större utsträckning hos e-handlarna på nätet. De få exemplar som fanns sålde snabbt slut dagen då årets julklapp 2019 presenterades, 10 november. Det blir spännande att se hur utbudet kommer se ut om någon vecka när butikerna fått möjlighet att fylla på sina lager, om det finns centrallager att beställa från det vill säga.

Är du sugen på att ge bort mobillådan i julklapp 2019? Då har vi såklart snokat rätt på några exemplar som finns (fanns) att slå till på. Förhoppningsvis så kommer det många nya telefonlådor att välja bland inom en snar framtid i god tid innan julafton.

Ta en paus och placera mobilen i lådan.

Mobillåda

Tanken bakom mobillådan

Billig mobillådaVad är en mobillåda? Själva produkten i sig ska resultera i att mobilerna får vila och mer tid kan spenderas på att umgås. Det finns många tillfällen där det är passande att föra in ett mobilförbud. Middagar och filmkvällar är några typiska exempel då en mobillåda kan komma till nytta.

Men går det inte exakt lika bra att lägga mobiltelefonerna på en hylla undrar du? Jo givetvis går det lika bra, men med mobillådan så blir budskapet aningen tydligare. När mobilen är i lådan så ska det inte surfas, kolla mejlen eller sms:a med vännerna. Känner ni inte för att skaffa en mobillåda med text så går det även att ta en papperskartong för att fylla syftet.

Påslagna eller avslagna mobiler

Vad händer om mobilen ringer när den ligger i mobillådan? Lockelsen att svara blir så mycket större om vi hör ringsignalen eller pipet från meddelandet. Det är enkelt löst genom att skaffa “lådan” med RIFD-skydd som blockerar alla signaler från både satelliter och Wifi-uppkopplingen. En enklare lösning är att helt enkelt stänga av ljud innan telefonen placeras i mobillådan.

Använd en mobillåda

Det finns, som vi varit inne på, mängder av olika situationer när er mobillåda kommer till nytta.

Här följer några punkter på förslag;

  • Det vanligaste tillfället när mobilförbudet känns aktuellt är under måltider. Frukost, lunch eller middag är stunder som ofta kan användas bättre för att prata med varandra, istället för att scrolla på mobilen. Ett tips är att inte börja införa mobillådan på alla tillfällen på en och samma gång. Börja med till exempel middagen och se vad alla tycker om era nya regler.

  • Mysiga kvällar när ni ska se på ett tv-program eller film tillsammans. Fram med mobillådan och låt allt fokus ligga på att bara vara och njuta av det ni ser. Visst kan det störa mycket om någon sitter och knappar på sin mobiltelefon hela filmen?

  • Tänk på att ni inte behöver använda er nya mobillåda så ofta. Det kan räcka att försöka ha mobilförbud vid högtider som på julafton eller nyårsafton. Det är dock svårt att få med alla på tåget då det är dagar som vi gärna tar många fotografier, till våra sociala medier. Fundera om det går att samla mobilerna i lådan under några timmar under högtiden som när ni äter eller ska spela ett sällskapsspel.

  • Ett ställe där alla arbetsgivare vill försöka föra in mobillådan på är arbetsplatsen. Får inte de anställda knappa på sina mobiler så kommer det garanterat jobbas mer effektivt eller vad tror du? Som alltid är det en balansgång då det gäller att hålla sina anställda nöjda och glada för att de ska göra ett bra jobb.

Börja försiktigt och utöka

Tanken med dessa mobillådor har nog vi alla förstått vid det här laget. Att umgås mer med varandra och släppa hetsen med att alltid hänga med på vad som händer i det digitala samhället. Nyheter, statusuppdateringar, inlägg på Instagram eller Facebook finns det oändligt av och det finns alltid något nytt att se. Ställ er frågan om allt är nödvändigt, och framförallt gör er gladare?

En ny vana är dock inte bara att införa hur som helst. Att gå från 100% mobil till 0% är väldigt svårt. Ja även ett så stort hopp som ner till 50%. En rekommendation är att börja lättsamt. Ta en måltid här och en kvart där. Känns det lyckat så är det bara att nyttja mobillådan mer och mer. Känner ni att lådan inte fyller någon vidare funktion så är det inte svårare än att kasta den. Lådorna är ofta billiga och kostar vanligtvis runt någon hundralapp.

Här kan ni läsa motivering till varför mobillådan blev årets julklapp 2019.

Köpa mobillåda på nätet

Vilken är den bästa och finaste mobillådan tycker du? Här nedan följer några av fina mobillådor som vi hittat runt om på nätet.

2019-11-26T02:31:43+02:00
mobillåda stora bokstäver

Mobillåda i trä

Årets julklapp 2019 blev mobillådan och den här stilrena varianten i trä kostar endast 99 kronor. Ett tips är att klippa till i god tid då efterfrågan kommer bli stor.

2019-11-26T02:31:08+02:00
Mobillåda för matdags årets julklapp 2019

Mobillåda för middagen

När vi äter... så låt mobilen vila här! Så lyder texten på den här vackra mobillådan som vi antar kommer vara julklappen som många ger bort i och med att lådan blev årets julklapp 2019.

2020-02-10T13:14:20+02:00
Julklappstips på telefonfängelse

Telefonfängelse

Markera att under julen ska ni umgås och inte glo på telefonen. Ett roligt sätt att ge din familj en liten pik.

2020-05-06T12:08:51+02:00
Mobillåda med rfdi skydd

Mobillåda med RFID-skydd

En mobillåda som mer känns som en mobilkasse. Utrustad med RFID-skydd som kopplar bort mobilerna på riktigt då påsen ger skydd mot signaler. Rymmer upp till 8 st mobiler.

Var information om mobillådan bra? Dela gärna sidan med dina vänner!

Sidan uppdaterades 31 augusti 2020